Numery alergenów występujących w naszych posiłkach
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzechy
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Miód
- Seler
- Nasiona sezamu
- Dwutlenek siarki
- Gorczyca i produkty pochodne
Rozpiska dań na poszczególne dni
śniadanie:
Chleb słonecznikowy
z masłem, parówki z szynki 100% mięsa, pomidorki koktajlowe, keczup.
Gruszka, arbuz,
woda mineralna.
1.6.
Obiad:
Barszcz biały z kiełbasą,
ziemniakami, śmietaną
i zieleniną.
Naleśniki z serem i dżemem owocowym.
Kompot wieloowocowy.
1.2.6.8.
Podwieczorek:
Granola czekoladowa, jogurt naturalny 180 g, banan.
1.6.
śniadanie:
Chleb razowy z masłem, pasztet pieczony drobiowy, pomidor malinowy, sałata zielona. Kawa zbożowa.
Jabłko, banan,
woda mineralna.
1.6.
Obiad:
Zupa krem z zielonego groszku
z makaronem, śmietaną
i zieleniną. Kasza mieszana (jęczmienna
i gryczana), gulasz z szynki, ogórek kiszony.
Kompot wieloowocowy.
1.6.8.
Podwieczorek:
Kisiel malinowy, wafle kukurydziane, truskawka.
1.6.
śniadanie:
Zupa mleczna
z płatkami miodowymi, chleb wieloziarnisty
z masłem, serek Almette śmietankowy.
Gruszka, pomarańcza,
woda mineralna.
1.6.7.
Obiad:
Krupnik z kaszą jaglaną, ziemniakiem, śmietaną
i zieleniną. Makaron
z kurczakiem, brokułami i sosem pomidorowym.
Kompot wieloowocowy.
1.6.8.
Podwieczorek:
Pieczywko chrupkie, pasta
z szynki gotowanej, jajka i majonezu, ogórek konserwowy, herbata z cytryną.
1.2.6.
BOŻE CIAŁO
śniadanie:
Chleb mazowiecki
z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek.
Herbata z cytryną.
Arbuz, pomarańcza,
woda mineralna.
1.2.6.
Obiad:
Zupa jarzynowa z makaronem, śmietaną i zieleniną.
Ryż z koktajlem truskawkowym na jogurcie naturalnym.
Kompot wieloowocowy.
1.6.
Podwieczorek:
Mix ciasteczkowy, jabłko, soczek owocowy z rurką.
1.6.