Numery alergenów występujących w naszych posiłkach
- Zboża zawierające gluten
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzechy
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Miód
- Seler
- Nasiona sezamu
- Dwutlenek siarki
- Gorczyca i produkty pochodne
Rozpiska dań na poszczególne dni
śniadanie:
Zupa mleczna
z płatkami owsianymi,
chleb kukurydziany
z masłem, miód pszczeli.
Mix owoców,
woda mineralna.
/1.6.7./
Obiad:
Krupnik na rosole.
Łazanki z mięsem wołowo-wieprzowym i białą kapustą. Kompot wieloowocowy.
/1.2.6.8./
Podwieczorek:
Pizza z szynką gotowaną, serem gouda oraz mozzarella *własnego wypieku, woda mineralna.
/1.6./
śniadanie:
Chleb graham
z masłem, szynką jak ze starej wsi, ogórek szklarniowy, kawa zbożowa.
Mix owoców,
woda mineralna.
Obiad:
Zupa koperkowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
Schab duszony w sosie własnym, kasza bulgur, buraczki na ciepło.
Kompot owocowy.
/1.6.8./
Podwieczorek:
Mus z tartych jabłek, herbatnik, woda mineralna.
/1.6./
śniadanie:
Zupa mleczna
z płatkami miodowymi, chleb aztecki z masłem, dżem truskawkowy.
Mix owoców,
woda mineralna.
/1.6./
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
Makaron w sosie śmietanowo- serowym z dorszem
i brokułami.
Kompot wieloowocowy.
/1.3.6.8./
Podwieczorek:
Bułka kajzerka
z masłem, schab wędzony,, ogórek kiszony, herbata
z cytryną.
/1.6./
śniadanie:
Chleb razowy
z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao.
Mix owoców,
woda mineralna.
/1.6./
Obiad:
Krem z dyni z grzankami ziołowymi własnej roboty.
Kotlet drobiowy, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana.
Kompot wieloowocowy.
/1.2.6.8./
Podwieczorek:
Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, gruszka.
/1.6./
śniadanie:
Zupa mleczna
z makaronem, chleb słonecznikowy
z masłem, ser żółty Edamski.
Mix owoców,
woda mineralna.
/1.2.6./
Obiad:
Zupa ziemniaczana zasmażana, zieleniną.
Ryz z koktajlem truskawkowym na jogurcie Kompot wieloowocowy.
/1.6.8./
Podwieczorek:
Obwarzanek
z serem, soczek jabłkowy z rurką.
/1.6./