Aktualny jadłospis na bieżący tydzień

Numery alergenów występujących w naszych posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzechy
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Miód
  8. Seler
  9. Nasiona sezamu
  10. Dwutlenek siarki
  11. Gorczyca i produkty pochodne

Rozpiska dań na poszczególne dni

śniadanie:

Chleb słonecznikowy

z masłem, parówki z szynki 100% mięsa, pomidorki koktajlowe, keczup.

Gruszka, arbuz,

woda mineralna.

1.6.

Obiad:

Barszcz biały z kiełbasą,

ziemniakami, śmietaną

i zieleniną.

Naleśniki z serem i dżemem owocowym.

Kompot wieloowocowy.

1.2.6.8.

Podwieczorek:

Granola czekoladowa, jogurt naturalny 180 g, banan.

1.6.

śniadanie:

Chleb razowy z masłem, pasztet pieczony drobiowy, pomidor malinowy, sałata zielona. Kawa zbożowa.

Jabłko, banan,

woda mineralna.

1.6.

Obiad:

Zupa krem z zielonego groszku

z makaronem, śmietaną

i zieleniną. Kasza mieszana (jęczmienna

i gryczana), gulasz z szynki, ogórek kiszony.

Kompot wieloowocowy.

1.6.8.

Podwieczorek:

Kisiel malinowy, wafle kukurydziane, truskawka.

1.6.

śniadanie:

Zupa mleczna

z płatkami miodowymi, chleb wieloziarnisty

z masłem, serek Almette śmietankowy.

Gruszka, pomarańcza,

woda mineralna.

1.6.7.

Obiad:

Krupnik z kaszą jaglaną, ziemniakiem, śmietaną

i zieleniną. Makaron

z kurczakiem, brokułami i sosem pomidorowym.

Kompot wieloowocowy.

1.6.8.

Podwieczorek:

Pieczywko chrupkie, pasta

z szynki gotowanej, jajka i majonezu, ogórek konserwowy, herbata z cytryną.

1.2.6.

BOŻE CIAŁO

śniadanie:

Chleb mazowiecki

z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek.

Herbata z cytryną.

Arbuz, pomarańcza,

woda mineralna.

1.2.6.

Obiad:

Zupa jarzynowa z makaronem, śmietaną i zieleniną.

Ryż z koktajlem truskawkowym na jogurcie naturalnym.

Kompot wieloowocowy.

1.6.

Podwieczorek:

Mix ciasteczkowy, jabłko, soczek owocowy z rurką.

1.6.

Przejdź do treści