Aktualny jadłospis na bieżący tydzień

Numery alergenów występujących w naszych posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzechy
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Miód
  8. Seler
  9. Nasiona sezamu
  10. Dwutlenek siarki
  11. Gorczyca i produkty pochodne

Rozpiska dań na poszczególne dni

śniadanie:

Zupa mleczna

z płatkami owsianymi,

chleb kukurydziany

z masłem, miód pszczeli.

Mix owoców,

woda mineralna.

/1.6.7./

Obiad:

Krupnik na rosole.

Łazanki z mięsem wołowo-wieprzowym i białą kapustą. Kompot wieloowocowy.

/1.2.6.8./

Podwieczorek:

Pizza z szynką gotowaną, serem gouda oraz mozzarella *własnego wypieku, woda mineralna.

/1.6./

śniadanie:

Chleb graham

z masłem, szynką jak ze starej wsi, ogórek szklarniowy, kawa zbożowa.

Mix owoców,

woda mineralna.

Obiad:

Zupa koperkowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.

Schab duszony w sosie własnym, kasza bulgur, buraczki na ciepło.

Kompot owocowy.

/1.6.8./

Podwieczorek:

Mus z tartych jabłek, herbatnik, woda mineralna.

/1.6./

śniadanie:

Zupa mleczna

z płatkami miodowymi, chleb aztecki z masłem, dżem truskawkowy.

Mix owoców,

woda mineralna.

/1.6./

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.

Makaron w sosie śmietanowo- serowym z dorszem

i brokułami.

Kompot wieloowocowy.

/1.3.6.8./

Podwieczorek:

Bułka kajzerka

z masłem, schab wędzony,, ogórek kiszony, herbata

z cytryną.

/1.6./

śniadanie:

Chleb razowy

z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao.

Mix owoców,

woda mineralna.

/1.6./

Obiad:

Krem z dyni z grzankami ziołowymi własnej roboty.

Kotlet drobiowy, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana.

Kompot wieloowocowy.

/1.2.6.8./

Podwieczorek:

Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, gruszka.

/1.6./

śniadanie:

Zupa mleczna

z makaronem, chleb słonecznikowy

z masłem, ser żółty Edamski.

Mix owoców,

woda mineralna.

/1.2.6./

Obiad:

Zupa ziemniaczana zasmażana, zieleniną.

Ryz z koktajlem truskawkowym na jogurcie Kompot wieloowocowy.

/1.6.8./

Podwieczorek:

Obwarzanek

z serem, soczek jabłkowy z rurką.

/1.6./

Skip to content